The Mandel

 

Los Angeles, California (DTLA)

Area: 1250 sf

PSP Investments

DTn

PSP Investments, the owners of The Mandel, a historic building in downtown Los Angeles at the corner of Seventh and Olive Streets, which has recently been transformed into Urban Lofts, asked Schafer Design Studio to provide them with a new colorful upgraded design for their existing Apartment Lobby.

 

After thorough study we suggested enclosing the existing outdoor transition space from street sidewalk to entry doors, into a colorful warm lobby seating area for tenants and guests. This small change, re-established the urban facade edge to sidewalk and reduced a liability prone area into a welcoming attractive front door for the Mandel Lofts. 

SCHAFER DESIGN STUDIO

view of building facade
view of storefront
closer view of upgraded lobby
view at reception seating area
view at at entry corridor
view at reception desk
view at elevators
MATERIALS
Floor Plan - Section B-W
Plan details
elevation details solid canopy
existing lobby
existing facade perspective
existing plan & section

click highlighted image to enlarge